Вардаре, Пирин кај ти е?

Мили чеда на мајка разделени,
тешка рана на срце, а и на гради.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Мајко Македонијо, ајде не плачи,
ден ќе дојде, ќе ги гушнеш Пирин планини.
Мајко Македонијо, ајде запеј ти,
ден ќе дојде, ќе те носат води егејски.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Солзи течат мајчински, македонски,
тешки како што ни се, еј, векови.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

Мајко Македонијо, ајде не плачи,
ден ќе дојде, ќе ги гушнеш Пирин планини.
Мајко Македонијо, ајде запеј ти,
ден ќе дојде, ќе те носат води егејски.

Вардаре, Пирин кај ти е,
Вардаре, Егеј кај ти е?

ВАРДАРЕ, ПИРИН КАЈ ТИ Е, ЕГЕЈ КАЈ ТИ Е – Гоце Касапоски

ВАРДАРЕ, ПИРИН КАЈ ТИ Е, ЕГЕЈ КАЈ ТИ Е- ГОЦЕ ФЕСТ 1994/ музика, текст и аранжман: Зоран Марковски; исполнува: Гоце Касапоски/ VARDARE, PIRIN KAJ TI E, EGEJ KAJ TI E- GOCE FEST 1994/ muzika, tekst i aranzman: Zoran Markovski; ispolnuva: Goce Kasaposki/ Фестивал на нови родољубиви и патриотски македонски песни/ Festival na novi rodoljubivi i patriotski makedonski pesni/

Gepostet von Music/Muzika/Музика am Sonntag, 30. September 2018