Edna misla imame | Една мисла имаме – Vojo Stojanoski (Во живо / Live)

ЕДНА МИСЛА ИМАМЕ
Каде и да одиш каде и да шеташ
не се срами, не се плаши Македонец да си. x2

Една мисла имаме, еден живот живееме,
Македонија цела да е, секој да ја знае. x2

Ако некој рече Македониjа е мала,
има уште два, три дела за да биде цела. x2

Една мисла имаме, еден живот живееме,
Македонија цела да е, секој да ја знае. x2

Ние не сме Грци, Бугари ни Срби,
чеда сме на Александар гордост македонска. x2

Една мисла имаме, еден живот живееме,
Македонија цела да е, секој да ја знае. x2

Македонија цела да е, секој да ја знае!

Edna misla imame | Една мисла имаме – Vojo Stojanoski (Во живо / Live)

Edna misla imame | Една мисла имаме – Vojo Stojanoski (Во живо / Live)'ЕДНА МИСЛА ИМАМЕ' (Текст)Каде и да одиш каде и да шеташне се срами, не се плаши Македонец да си. x2Една мисла имаме, еден живот живееме,Македонија цела да е, секој да ја знае. x2Ако некој рече Македониjа е мала,има уште два, три дела за да биде цела. x2Една мисла имаме, еден живот живееме,Македонија цела да е, секој да ја знае. x2Ние не сме Грци, Бугари ни Срби,чеда сме на Александар гордост македонска. x2Една мисла имаме, еден живот живееме,Македонија цела да е, секој да ја знае. x2Македонија цела да е, секој да ја знае!

Gepostet von Music/Muzika/Музика am Freitag, 28. September 2018