Стар бел дедо овци пасе

Стар бел дедо овци пасе
горе на Пирина.
Стадото му кротко пасе
трева детелина.

Стари дедо с’ кавал свири
свири и нарежда:
– Де е Гоце, де е Јане,
нашите војводи?

Де е Гоце, де е Јане
нашиот цар пирински?
Знамето ни да развеат
за Македонија.

Симеон Гугуловски – Стар бел дедо овци пасе

Симеон Гугуловски – Стар бел дедо овци пасе

Gepostet von Music/Muzika/Музика am Dienstag, 2. Oktober 2018